De voordelen van ledstrips

Is het tijd voor de aanschaf van nieuwe verlichting? Denk dan eens serieus na over ledstrips. Het gebruik van ledstrips kent namelijk vele voordelen. Het is hierbij wel altijd fijn om je te laten adviseren door mensen die er verstand van hebben. Zoek bijvoorbeeld contact met een website als Ledstrip-specialist.nl. Zo kun je de voor jouw huis perfecte spullen aanschaffen. Hieronder heb ik speciaal voor jou alvast een aantal voordelen van ledstrips op een rijtje gezet.

Binnen en buiten

Ledstrips worden al geruime tijd binnen gebruikt. Je kunt ze overal in huis gebruiken. Van de woon-, slaapkamer tot aan de keuken. De laatste tijd is het ook een populaire manier om je trap een extra boost te geven. Persoonlijk vind ik dat er altijd prachtig uitzien. Maar wist je dat ledstrips tegenwoordig ook uitstekend geschikt zijn voor buitengebruik? Zo kun je je tuin een enorme make-over geven. Ledstrips kunnen de nieuwe inrichting van je tuin enorm complementeren. Denk bijvoorbeeld aan het uitlichten van een mooi beeld of een bijzondere plant. Er zijn vele mogelijkheden.

Energiezuinig en lange levensduur

Ledstrips zijn extreem energiezuinig en daarmee een goede keuze voor het milieu. Daarnaast hebben ze een lange levensduur. Dit maakt dat je er nauwelijks onderhoudskosten aan hebt en je de strips dus maar heel weinig hoeft te vervangen. De ledstrip is mede zo zuinig doordat er geen warmte geproduceerd wordt. De bekende gloeilamp is een lamp waar je je nogal eens flink aan kan branden, omdat het bolletje zo heet wordt. Bij de ledstrip hoef je hier niet bang voor te zijn, verreweg het grootste deel van de energie wordt omgezet in licht. Om de zuinigheid nog meer te waarborgen zou je een bewegingsmelder aan de buitenverlichting kunnen koppelen. Zo zorg je ervoor dat de ledstrips alleen aan springen wanneer er iemand in de buurt is.

Kleuren en tijdschema’s

Je kunt de ledstrips in alle kleuren laten schijnen die je maar wenst. Van felrood tot diepblauw, niks is te gek. Zo kun je dus voor iedere gelegenheid de sfeer creëren die je wilt. Of je nu een feestje geeft of een romantische date hebt. De ledstrips zorgen voor de juiste sfeer. Of wat te denken van de feestdagen. Voor de echte fanatiekelingen kan men met behulp van een app zelfs hele tijdschema’s en patronen instellen. Zo kun je uren vooruit met het zoeken van de perfecte patronen en kleursamenstellingen. Daarnaast is het ook ideaal dat je een timer kunt koppelen aan de ledstrips. Zo kun je er dus voor zorgen dat wanneer je een avondje weg bent, de verlichting toch aanspringt en het zo net lijkt alsof er toch iemand thuis is.