Hoe zorg je zelf voor de verkoop van je huis?

Niet iedereen heeft een groot budget om te gaan verhuizen. Maar gelukkig kan je met de juiste tips veel zelf regelen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonder een makelaar of samen met een internetmakelaar de verkoop van het huis te regelen. Maar dat is niet altijd succesvol.

Wat wil je zelf doen?

Als je zelf je huis wilt verkopen, kan je natuurlijk niet alles zelf doen. Je moet namelijk eerst je huis gaan taxeren. Dat doe je wel met behulp van een makelaar. Daarna kan je zelf gaan beginnen met verkopen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de administratie geordend bijhoudt. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Verder moet je de hulp van mensen om je heen inschakelen, zo valt er een last van je schouders af.

Op internet zetten

Tegenwoordig kan je ook zonder een makelaar een advertentie op huizensites plaatsen. Het is nodig om internet te gebruiken bij de verkoop van jouw huis. De zoektocht van de potentiële koper begint namelijk op de huizensites. Zo moet je ervoor zorgen dat er informatie over de kamers en het energielabel instaat. Daarnaast maak je foto’s om een idee en beeld van het huis te geven. Zo raken de potentiële kopers geïnteresseerd en willen het huis gaan bezichtigen.

Bezichtigingen

Als je eenmaal een aantal geïnteresseerden hebt, is het tijd om je voor te bereiden op de bezichtigingen. Bij de bezichtigingen zorg je ervoor dat de bezoekers zich thuis gaan voelen in het huis. Dat doe je door de persoonlijke spullen weg te halen en het huis opnieuw in te richten. Daarnaast is het leuk om enkele hapjes en drankjes aan te bieden. Zo creëer je gelijk een bepaalde sfeer en zorg je ervoor dat ze overgaan in het kopen van jouw huis.

Wat als het niet lukt?

Natuurlijk is je huis verkopen een zware klus. Het bestaat daarom een kans dat het zelf verkopen niet gaat slagen. Uiteindelijk moet jouw huis toch nog verkocht worden. Daarom is het dan nog van belang dat je een makelaar raadpleegt. Om goedkoop uit te zijn moet je makelaars in de buurt raadplegen. Voor een makelaar in Roosendaal kun je Ludo van der Eijken raadplegen. Als je een makelaar in de buurt raadpleegt bespaar je al op kosten. Zo kan je uiteindelijk toch nog succesvol je huis verkopen.