Waarom moet je bij een verhuizing altijd de sloten veranderen?

Verhuizen naar een nieuw huis, een flat, een herenhuis of zelfs een appartement kan erg stressvol zijn. En wanneer je verhuist naar een woning die al bewoond is geweest, ben je er zeker van dat er nog andere mensen zijn, die om legitieme redenen kopieen van de sleutels van de woning hebben gehad. Maar waar zijn die belangrijke reserve sleutels nu? Het veranderen van de sloten zal je, als je gaat verhuizen beschermen tegen diefstal of andere gevaren. Het maakt niet uit of je de woning huurt of de eigenaar bent.

Als je het huis huurt, is de eigenaar of de manager verantwoordelijk voor het veranderen van sloten als er nieuwe huurders komen. Bel je huisbaas om erachter te komen of er nog andere mensen zijn dan jijzelf die mogelijk toegang hebben tot het huis en vraag dan ook wie deze mensen zijn. Bij huurwoningen is het gebruikelijk dat de eigenaar ook over reservesleutels beschikt, zodat deze in geval van nood de woning kan betreden.

Appartementencomplexen hebben daarentegen een slotensysteem waarmee mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud een hoofdsleutel kunnen gebruiken om een appartement binnen te gaan. Probeer geen sloten te vervangen zonder eerst de goedkeuring van de verhuurder te vragen. Als je naar een flat of een complex verhuist, zul je merken dat mogelijk veel aspecten van het onroerend goed zo zijn gemaakt dat ze bij de stijl van de bouw passen en ook door het gehele complex hetzelfde zijn. Als je echter een eigen woning koopt, is de beslissing over de veiligheid en het soort sloten dat je kiest aan jou. De slotenmaker kan ervoor zorgen dat je niet meer doet dan nodig is.

De belangrijkste gebieden in het huis om te beveiligen zijn de buitendeuren, de deur die de garage verbindt met het huis en de deur die van buiten naar de garage leidt is.

Kijk bij het verhuizen ook naar de kwaliteit van de sloten. Ze zijn misschien oud, van slechte kwaliteit of zelfs verroest en omdat je niet zeker bent van de integriteit ervan, is het beter als je je eigen veiligheid kunt maximaliseren door sloten naar keuze te laten installeren.

Als je verhuist kan het inhuren van een slotenmaker heel nuttig zijn om jouw sloten voor jou te veranderen en ervoor te zorgen dat jouw huis veilig, beveiligd en prive is.

Slotenmaker Locksecure biedt volledige beveiliging voor jouw huis, kantoor en auto. Bezoek vandaag nog de site van www.locksecure.nl en leer meer over de verschillende diensten die zij leveren!