Pizzahout: zelf je Italiaanse pizza's bakken in de achtertuin

Jaarlijks worden er 5 miljard pizza's verkocht en 17 procent van de restaurants zijn pizzeria's. Dit zijn cijfers die er niet om liegen. Maar wat als je zelf je pizza's wilt maken in de achtertuin met het beste pizzahout, wat zijn dan essentiele attributen?

Pizzaoven

Om je pizza's te maken is er natuurlijk een pizzaoven vereist. Deze ovens kunnen tot hoge temperaturen komen door het op te stoken met fijn pizzahout. Vele restaurants kiezen er ook voor om gebruik te maken van een echte pizzaoven, dit om de authentieke Italiaanse smaken op je bord te krijgen. Deze pizzaovens kunnen tot extreme temperaturen komen en maken je pizza binnen een paar minuten tot een waar smulfestijn.

Pizzahout

Om je pizzaoven te voorzien van de beste warmtebron kan er het best gebruik worden gemaakt van pizzahout. Dit type hout zorgt ervoor dat de warmte gelijk wordt verdeeld. Daarnaast is het erg schoon hout waardoor de smaken van de pizza's niet verpest worden. Een absolute must voor de beste pizza experience!

Deeg

Natuurlijk kan het deeg voor de pizza's niet ontbreken. Het deeg wat fijn zal garen in de pizzaoven bij het pizzahout. Hoe het deeg verwerkt wordt is geheel aan de pizzabakker zelf. Houd je meer van Italian style, een plattere pizza, of juist American style, een dikker pizza? Eventjes uitrollen en vullen met alle lekkere ingredienten.

Overige ingredienten

De overige ingredienten maken natuurlijk de pizza. Tomatensaus onderop of juist een pizza bianco, alles is op smaak te maken. Lekker pittig maken met pepertjes of juist een fijnere smaak met zalm en spinazie. Over smaak valt niet te twisten, dus alles kan geprobeerd worden.

Vino?

Om de pizza-avond compleet te maken en nog een extra Italiaans tintje te geven, kan wijn niet ontbreken natuurlijk. Een pizzaoven, pizzahout en een heerlijke pizza met wijn, hoe mooi kan het leven zijn?