Wat te doen bij ongedierte? Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is niet iets wat je dagelijks nodig hebt. Nu de zomer weer voor de deur staat, is het toch een belangrijk onderwerp om bij stil te staan. Warmte en vocht zijn namelijk de perfecte omstandigheden om ongedierte aan te trekken. Denk hierbij aan kakkerlakken, pissebedden en zilvervisjes. Maar ook rondom je woning kan je last krijgen van muizen, spinnen en wespen. Wat kan je zelf te doen om ongedierte te bestrijden of tegen te gaan?

Tips tegen ongedierte

Maar waarom is die ongediertebestrijding eigenlijk nodig? Ongedierte kan op meerdere manieren worden aangetrokken. Naast warmte en vochtigheid speelt hygiene vaak een rol bij het aantrekken van de ongewenste beestjes. Binnen het huis heeft men het vaakst last van muizen, mieren en zilvervisjes. Dit kan leiden tot veel schade en gezondheidsproblemen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet om plagen tegen te gaan en overlast te voorkomen:
- Maak alle kieren en naden dicht. Een muis heeft een gat van slechts een halve centimeter nodig om binnen te komen;
- Hou je omgeving schoon en vrij van etensresten. Kruimels kunnen ongewenst ongedierte aantrekken;
- Zoek informatie over hetgeen wat overlast veroorzaakt. Vaak verschilt het per beestje hoe u er snel vanaf komt;
- Probeer vast te stellen wat de beestjes aantrekt en zorg dat dit wordt verholpen;
- Zorg regelmatig voor ventilatie. Een hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid kan veel ongedierte aantrekken.

Inhuren ongediertebestrijding

Mocht je, ondanks deze tips, toch last krijgen van ongedierte? Grijp niet meteen naar chemische middelen maar overweeg professionele ongediertebestrijding. Deze middelen zijn vaak slecht voor je gezondheid en niet milieuvriendelijk. Overweeg om een ongediertebestrijder in te huren. Zij kunnen er snel voor zorgen dat u ongedierte vrij kan wonen en leven. Ongedierte kan zorgen voor veel schade en gezondheidsproblemen. Bovendien kunnen de ongewenste beestjes zich snel vermenigvuldigen waardoor het probleem erger wordt. Ongediertebestrijding kan naast het bestrijden van beestjes ook worden ingezet om ongedierte te voorkomen.