Het kiezen van een makelaar

De ideale makelaar, wat is dat voor jou? Dat is wel iets om over na te denken. Geen enkele makelaar is gelijk en de ene past nu eenmaal beter bij je dan de ander. Het kopen van een huis is een emotionele gebeurtenis. Het is een grote vervolg stap in je leven en je wilt dan ook graag iemand aan je zijde die goed begrijpt wat jij wilt. Hoe je dan een geschikte makelaar vindt voor jouw persoonlijke situatie? Ontdek het hieronder!

Ontdek of er een klik is

Bij het kiezen van de juiste makelaar is het belangrijk dat er een klik is tussen jullie beide. Probeer dan ook met meerdere makelaars te praten voordat je besluit om met één in zee te gaan. Wil je nou niet met iedere makelaar die je tegenkomt een gesprek voeren, dan kun je ook kijken of deze persoon actief is op social media. Denk hierbij aan Facebook, Twitter, LinkedIn of andere platformen. Op deze manier kun je een algemeen beeld krijgen van de persoon. Als het je aanspreekt wat je leest en ziet, is er ook een grote kans dat er in het echt ook een klik is.

Aangepast aan jouw persoonlijke wensen

Daarnaast is het belangrijk dat een makelaar passend is bij jouw persoonlijke situatie. Mocht je bijvoorbeeld doordeweeks veel werken en weinig tijd hebben, dan is het van belang dat de makelaar in de avond en het weekend tijd voor je heeft. Hiervoor kun je zelf de openingstijden op de website bekijken, maar dit kan natuurlijk ook met de makelaar overlegd worden. Bovendien is de manier waarop gecommuniceerd wordt ook belangrijk. Indien jij het prettig vindt om snel even met de makelaar via de app te kunnen communiceren, moet de makelaar hier wel gebruik van maken.

Cijfers en ratings

Wellicht heb je gedurende je zoektocht meerdere geschikte makelaars gevonden waar je een klik mee hebt en beschikbaar zijn op de gepaste tijden. Hoe kies je dan één uit deze selectie? Je kunt gaan kijken naar de prijs en reviews van andere klanten om je keuze te vergemakkelijken. Door te kijken naar het gemiddelde rapportcijfer en reviews van andere klanten krijg je nog een beter beeld van de makelaar dan je al had. Deze klanten hebben al het hele proces van opdracht tot aankoop met hem/haar doorlopen. Daarnaast kun je bij verschillende makelaars een eerste offerte opvragen. Hierin kun je uit concluderen welke makelaar het meest transparant is en welke volgens jou het meeste te bieden heeft.

Je eigen gevoel

Na goede afwegingen te hebben gemaakt, is het keuze moment dan daar. Welke makelaar wordt het voor jou? Hierin mag je intuïtie ook best meespelen. Luister vooral goed naar je gevoel en dan komt de juiste keuze vanzelf. Naast de keuze voor een makelaar kunnen deze tips ook gelden voor het kiezen van de juiste aankoopmakelaar.