Een eenvoudige checklist voor huiseigenaren om een professionele loodgieter te vinden!

Wanneer je thuis een probleem met je waterleiding hebt, moet je snel een bekwame, professionele loodgieter vinden om het probleem het hoofd te bieden. Hier zijn verschillende manieren om een loodgieter te vinden:
  1. Vraag je familie of vrienden om een aanbeveling.
  2. Vraag een plaatselijke makelaar naar een goede loodgieter waar ze ooit mee gewerkt hebben.
  3. Als je eens met een aannemer hebt samengewerkt, vraag die aannemer dan om een aanbeveling.
  4. Vraag bij de plaatselijke loodgieter winkel om een aanbeveling voor een betrouwbaar loodgietersbedrijf.
  5. Ga online en bekijk de recensies van loodgieters in je omgeving. Als je een loodgieter in je stad zoekt via de populaire zoekmachines, zoals Google of Yahoo, vind je in de zoekmachine "Plaatselijke Advertenties" van loodgieters in je buurt, links naar hun website, en recensies van klanten over hun werk.
Als je een loodgieter in je omgeving gevonden hebt, waar let je dan op voor je hem inhuurt? Hier is een checklist met dingen die je aan een loodgieter moet vragen... VOORDAT je er een inhuurt.

Heb je een vergunning om loodgieterij te doen?

Controleer altijd of je met een erkende loodgieter werkt! Loodgieters met een vergunning hebben de nodige werkervaring, opleiding, en zijn vertrouwd met de plaatselijke voorschriften voor loodgieterswerk. Behalve dat ze een examen moeten afleggen om hun licentie te krijgen, moeten ze ook jaarlijks bijscholing volgen om op de hoogte te blijven van veranderingen in de voorschriften, nieuwe producten, en vernieuwingen in de loodgieterij.

Hoeveel jaar ben je al actief?

Een goede vuistregel is op zoek te gaan naar loodgieters die al 8-10 jaar actief zijn. Dit geeft je een maatstaf voor hoe duurzaam en stabiel het bedrijf is en of ze er nog zullen zijn om garant te staan voor het werk dat ze aan je huis verrichten.

Is de achtergrond van onderhoudstechnici gecontroleerd?

Zou je je op je gemak voelen als hun onderhoudstechnici in je huis aan het werk zijn? Een loodgieter moet een volledig achtergrond onderzoek doen en alle medewerkers regelmatig op hun drugsgebruik testen. Verder moeten professionele technici die in je huis werken een uniform aanhebben en naambordjes dragen. Deze onderhoudstechnici moeten werknemers van het bedrijf zijn en geen onderaannemers.

Meer vragen:

  • Wat zijn je vaardigheden en ervaringsniveau in loodgieterswerk?
  • Is je loodgietersbedrijf verzekerd?
  • Bied je nooddienst na sluitingstijd?
  • Gebruikt de loodgieter kwaliteitsmaterialen?
  • Geef je garantie of waarborg op je werk?
loodgieter.mobi - Loodgieter uit Leidsche Rijn met 24 uurs nooddienst