Beveilig je vastgoed met camerabewaking

Camerabewaking is goed voor verschillende zaken maar vooral voor de beveiliging van vastgoed of bouwterrein. Voornamelijk voor vastgoed dat leeg staat of tijdelijk onbeschermd is. Door camerabeveiliging kan je vastgoed namelijk beschermen tegen kraak, vandalisme of diefstal.

Risico's die worden verminderd door camerabewaking

Als vastgoed eigenaar wil je uiteraard dat je vastgoed of bouwterrein goed beschermd is tegen vervelende zaken. Door het gebruik van camerabewaking kan je het risico op de eerder genoemde zaken zoals kraak, vandalisme en diefstal verkleinen. Bedrijven verliezen jaarlijks namelijk miljoenen euro's aan diefstal of de gevolgen van een pand die is gekraakt. Vertragingen die worden opgelopen doordat er materialen zijn gestolen kosten tijd en daarmee geld. Daarnaast kost het ontruimen van een pand die is gekraakt gemiddeld zo'n 10 weken. Door het gebruik van camerabewaking kunnen dit soort risico's worden voorkomen en daarmee extra kosten worden vermeden.

Andere vormen van bewaking van vastgoed

Naast het gebruik van camerabewaking zijn er meerdere mogelijkheden om vastgoed of bouwterrein te beveiligen. Zo kan je gebruik maken van beveiligers. Deze beveiligers bewaken gedurende de nacht of overdag het pand of terrein om te voorkomen dat er ongewenste mensen het terrein betreden. Je kan er ook voor kiezen om iemand tijdelijk in het stuk vastgoed te laten wonen. Doordat het stuk vastgoed bewoond is wordt de kans op diefstal verkleint. Een nadeel van beveiliging is dat de kosten hiervoor hoger liggen dan camerabewaking. Er is een professional nodig op locatie waarbij geldt hoe meer uren, hoe duurder. Een bewoner kost daarentegen vaak niks (in ruil voor onderdak). Een nadeel hierbij is echter wel dat deze niet altijd aanwezig is er niet is opgeleid om diefstal te voorkomen. Camerabewaking is in tegenstelling een eenmalige investering die 24/7 werkt.