Braakgeur verwijderen uit je huis

Braaksel kan een indringende geur achterlaten. Of het nu je kind of baby is die vaak overgeeft of dat je zelf te maken hebt met de griep, de zure geur van braaksel wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit het huis hebben. Wil je niet lang kampen met een braaklucht in huis? Lees dan de volgende tips hoe je braakgeur kunt verwijderen in huis.

Direct schoonmaken

Wanneer wordt overgegeven in huis, is het de noodzaak om het braaksel zo snel mogelijk op te ruimen. Dit is een vies, maar noodzakelijk klusje. Wanneer je het laat liggen of kleding met braaksel in de wasmand gooit, blijft de vieze lucht gewoon hangen. Is er overgegeven op de grond? Ruim dit dan direct op en dweil de vloer. Kleding doe je het beste direct in de wasmachine. Door het direct schoon te maken blijft de geur niet hangen. Ook wanneer er in de wc is overgegeven doe je er goed aan om het toilet gelijk schoon te maken.

Ramen open

Een vieze braakgeur verwijderen doe je door door alle ramen open te zetten. Er komt dan een tocht door de woning die de vieze lucht laat verdwijnen. Laat de ruimte waar is overgegeven goed door luchten. Zo kan de geur niet in het huis blijven hangen. Laat de ramen het liefst een aantal uur open.

Een goede luchtverfrisser

Je kunt braakgeur verwijderen door een goede luchtverfrisser. Kies niet voor een luchtverfrisser die de geur enkel maskeert, maar kies een fijne luchtverfrisser die de bron van de geur aanpakt. Zo zijn er luchtverfrissers die de stankmoleculen kunnen inkapselen en verwijderen. Op deze manier ruik je niet een luchtverfrisser met een ondertoon van braaksel, maar geniet je van een echt frisse lucht.

Braaksel kan een nare geur in het huis achterlaten. Het is belangrijk om wanneer er wordt overgegeven in huis direct de braakgeur te verwijderen. Indien je lang wacht met het opruimen van braaksel of wassen van kleding met braaksel, kan de geur echt in het huis gaan trekken. Maak het direct schoon, zet de ramen open en spuit een goede luchtverfrisser voor een fris ruikend huis.