Kant-en-klare binnendeuren

Als je op zoek bent naar binnendeuren voor je nieuwbouw of verbouwing, stelt zich de vraag: hoe pak ik dit aan? Ga je binnendeuren kopen en daarbij ook de kozijnen en deze zelf installeren? Ga je binnendeuren en bijbehoren kopen en ze laten installeren door een professioneel? Als je toch zelf aan de slag wilt is er nog een derde mogelijkheid: kant-en-klare binnendeuren laten bezorgen en ze zelf installeren. Maar waarom zou je voor deze laatste optie kiezen? Er zijn heel wat voordelen als je kant-en-klare binnendeuren laat bezorgen. Wij vertellen jou hier meer over in dit artikel.

Waarom kant-en-klare binnendeuren laten bezorgen?

Binnendeuren installeren is een vak apart. Wat men noemt 'deuren afhangen' is een precisiewerkje. Je deur moet volledig perfect in de kozijnen en de betimmeringen hangen, anders krijg je problemen. Een deur die scheef in de kozijnen zit, gaat misschien slepen of helemaal niet dicht kunnen. Een deur die verkeerd in de kozijnen hangt, zal niet blijven staan als men ze een beetje open zet. Ze zal ofwel meer open gaan ofwel terug sluiten. Bij kant-en-klare binnendeuren heb je deze problemen niet. De kans dat je fouten maakt bij het monteren van scharnieren en sloten is herleid tot nul als je voor kant-en-klare binnendeuren kiest. Je betaalt gewoon voor een perfecte deur.

Laat je deur afhangen

Als je binnendeuren kiest en je laat ze volledig kant-en-klaar leveren, dan hoef jij ze enkel nog maar te monteren. De scharnieren zitten perfect, de deur heeft ten opzichte van de kozijnen overal even veel speling en je deur hangt op de perfecte hoogte boven je vloer. Meestal worden kant-en-klare deuren volledig in hun kader geleverd, met alle betimmering erbij. Het enige wat jij dan nog moet doen is ze in je muren vastmaken. Misschien moet je de scharnieren nog bijstellen, maar dit is helemaal niet te vergelijken met het werk dat het jou kost als je volledig van nul zou beginnen.

Ook aflakken behoort tot de service

Kant-en-klaar betekent in het geval van deuren ook helemaal af en klaar. Als je kiest voor een glaspartij in je deur, dan staat er effectief ook het juiste glas is. En als je kiest voor afgelakte deuren, dan is dit ook perfect gebeurd. Het komt er gewoon op neer dat jij aan je deuren geen werk meer hebt en dat ze onmiddellijk kunnen geplaatst worden. In een mum van tijd is je hele huis voorzien van mooie en stijlvolle binnendeuren.

Bron:

in2klussen.nl